Tuesday, 11 August 2020

HBSE Haryana Board Apply Online For 10th, 12th Class Reappear / Compartment / Improvement For Exam September 2020

 HBSE (Haryana Board of School Education) Apply Online For 10th, 12th Class Regular / Open Students Reappear / Compartment / Improvement For Exam September 2020.

Application Form for Sec/Sr.Sec Exam SEPT-2020 For Regular Students Important Dates and Fee Details

 Fee Structure 

Registration Fee Rs. 750/ Per Student.

Tuesday, 4 August 2020

24 July, 2020 Current Affairs GK in Hindi

24 July, 2020 Current Affairs GK in Hindi

SSC / Railway / Police / Bank Exams के लिए

1.   भारत की पहली पूर्णतः संपर्क रहित एयरपोर्ट कार पार्किंग की     शुरुआत किसके द्वारा की गई?

उत्तर -    हैदराबाद हवाई हड्डा

2.   किस राज्य केंद्र शासित प्रदेश ने मुख्यमंत्री घर – घर राशन योजना को मंजूरी दी है?

उत्तर -    दिल्ली

3.   सूरज कदे मरदा नही नामक पुस्तक के लेखक कौन है?

उत्तर -    बलदेव सिंह सदकनामा

4.   मनोदर्पण पहल की शुरुआत किसके द्वारा की गई है?

उत्तर -    रमेश पोखरियाल निशंक

5.   दक्षिण कोरिया ने किस नाम से अपना पहला सैन्य संचार उपग्रह लॉन्च किया है?

उत्तर -    ऐनासिस

6.   किस राज्य ने वन स्टॉप शॉप योजना को मंजूरी दी है?

उत्तर -    राजस्थान

7.   भारत के पहले सार्वजनिक इलेक्ट्रिक वाहन चार्जिंग प्लाजा का     उद्घाटन किसके द्वारा किया गया था?

उत्तर -    नई दिल्ली

8.   भारतीय नौसेना ने किसके साथ एक पासेक्स अभ्यास का आयोजन किया है?

उत्तर -    अमेरिकी नौसेना

9.   किस प्रख्यात गणितज्ञ का हाल ही में निधन हुआ है?

उत्तर -    सीएस शेषाद्री

10.  सैप भारतीय उपमहाद्वीप के अध्यक्ष और प्रबंध निदेशक के रुप में किस नियुक्त किया गया है?

उत्तर -    कुलमीत बावा

 


Saturday, 1 August 2020

Delhi Police Constable Recruitment 2020 - Apply Online For 5846 Posts

Delhi Police Recruitment 2020 - Apply Online for 5846 Constable (Executive) Male and Female Posts. All candidates may Apply Online on Official Website from 01-08-2020 to 07-09-2020For Detailed Information Regarding Educational Qualifications, Age Limit, Important Date, Application Fee, Vacancy Details, Download Advertisement, Recruitment , How to Apply Form Are given Below.

Important Date: 
  • Dates for submission of online applications: 01-08-2020 to 07-09-2020
  • Last date and time for receipt of online application: 07-09-2020 (23:30)
  • Last date and time for making online fee payment: 09-09-2020 (23:30)
  • Last date and time for generation of offline Challan: 11-09-2020 (23:30)
  • Last date for payment through Challan (during working hours of Bank): 14-09-2020
  • Date of Computer Based Examination: 27-11-2020 to 14-12-
 Application Fee: 
  • Fee payable: Rs 100/- (Rs One hundred only).
  • Women candidates and candidates belonging to Scheduled Castes (SC), Scheduled Tribes (ST) and Ex-servicemen (ESM) eligible for reservation are exempted from payment of fee.
Pay Scale: 
Pay Level-3 (Rs 21700- 69100)

Note: For Latest Government Jobs / Sarkari Jobs, Results, Admit Card, Answer Key and Other Latest Updates Visit Daily at SSCExamNotes.in and YouTube Channel – HDP Career  

Tuesday, 21 July 2020

RBSE (Rajasthan Board) Class 12th Art Results 2020 Roll No / Name Wise

RBSE ( Rajasthan Board of Secondary Education) , Ajmer 12th Art Results Exam March 2020 will be Declare Today (21-07-2020).  Rajasthan Board Class 12 Arts result 2020 today at 3:15 pm. The Rajasthan Board of Secondary Education (RBSE), Ajmer will declare the results in its  Official Website rajresults.nic.in. Check Rajasthan Board 10th and 12th Class Results 2020 by Roll No. or Name Wise.


HBSE Haryana Board 12th Class Results 2020

HBSE (Haryana Board of School Education) , Bhiwani 12th Class Results 2020 will be Declared Today (21-07-2020) Afternoon. Haryana Board 12th class Exam March 2020 Results.  All candidates can view Their Results on Official Website of Haryana Board by Enter their Roll. No.

View HBSE 12th Class Result: Click Here to View Their Results 

HBSE Haryana Board Apply Online For 10th, 12th Class Reappear / Compartment / Improvement For Exam September 2020

 HBSE (Haryana Board of School Education) Apply Online For 10th, 12th Class Regular / Open Students Reappear / Compartment / Improvement For...